Verrijdbare airco's
Bijgewerkt: Juni 2024

Verrijdbare airco's

Verrijdbare airco's

Verrijdbare airco's: voordelen, aandachtspunten & beste merken

Definitie van een verrijdbare airco

Mogelijk heb je wel een keer iets gehoord over zogenoemde verrijdbare of mobiele airco's. Airconditioning kan geïntegreerd aangebracht worden in gebouwen, bedrijfsruimtes, kantoren en woningen. Maar daarnaast zijn er ook losse en verrijdbare modellen airco's in omloop. Een verrijdbare airco kan gedefinieerd worden als een

De voordelen van mobiele airco's

Verrijdbare of mobiele apparaten voor airconditioning hebben echt meerwaarde. In de eerste plaats is een groot voordeel van dit type airco's het feit dat je de airco kunt neerzetten waar jij wilt. Verrijdbare airco's zijn zeer flexibel en kunnen zowel in woningen als bedrijven op elk gewenste plek neergezet worden. Wil je overdag een kantoorruimte goed kunnen koelen, dan is een verrijdbare airco ideaal. Thuis kun je een mobiele airco's overdag beneden zetten, terwijl je hem in de avond en nacht op je slaapkamer zet, zodat je in een lekke frisse omgeving kunt slapen. Ideaal toch? Een tweede meerwaarde van verrijdbare airco's is de gemakkelijke installatie. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken en de airco werkt meteen. Veel ingewikkelder is het niet. Ten slotte is een groot voordeel van mobiele airconditioning het gegeven dat deze apparaten tegenwoordig goed betaalbaar en voordelig zijn. Voor aantrekkelijke prijzen kun je tegenwoordig al een verrijdbare airco kopen die precies aansluit op jouw behoeften. Ten slotte is een pluspunt van dit type airco's de ruime keuzemogelijkheden die er zijn. Je kunt vandaag de dag kiezen uit tal van modellen verrijdbare airco's. De klant is dus koning in dit opzicht!

Punten van aandacht als je een verrijdbare airco wilt kopen

Maar op welke aspecten moet je allemaal letten als je voor jezelf een mobiel apparaat voor airconditioning wilt kopen? Een belangrijk punt van aandacht is het al dan niet aanwezig zijn van een buitenunit. Deze soorten airco's worden monoblock genoemd. Hierbij is er sprake van een tweedelige mobiele airco's, met een afvoersysteem naar buiten toe voor een zo optimaal mogelijke ventilatie. Feitelijk zijn mobiele airco's met buitenunit de beste keuze die je kunt maken, omdat deze zorgen voor een zo efficiënt mogelijk temperatuurbalans. Fijn aan een zogenoemde buitenunit is verder dat er minder sprake is van geluidsoverlast.

Top 5 merken mobiele airco's

Een mobiele airco wil je natuurlijk kopen als deze van de meest optimale kwaliteit is. Een verrijdbare airco moet lang meegaan en tegen een stootje kunnen, dus is het van belang om een goed merk te kiezen. Maar welke merken zijn nu echt bovengemiddeld goed? In 2020-2021 is er onderzoek gedaan naar de beste aircomerken. Daarbij kwam de Whirlpool PACW29COL vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding als een van de toppers uit de bus. Populair is verder de Daitsu APD-12HK2, die hoog eindigt vanwege het feit dat deze niet alleen optimaal presteert bij het verkoelen van ruimtes, maar ook in energieklasse A+ valt. Als derde moet de Inventum AC701 genoemd worden, een topmodel onder de mobiele airco's. Deze koele kikker is te gebruiken in ruimtes tot 58 vierkante meter en erg energiezuinig. Model 4 in de top is wat ons betreft de Trotec PAC mobiele airco. Deze compacte airco is voordelig, werkt optimaal en verkoelt grote ruimtes. Ten slotte moet nog, als nummer vijf, de De Longhi Pinguino genoemd worden. Deze airco is lekker klein en is een ster in het wegfilteren van overtollig vocht!

Beste Verrijdbare airco's aanbiedingen van Juni 2024