Tomado Mobiele Airco's
Bijgewerkt: Mei 2024

Tomado Mobiele Airco's

Tomado Mobiele Airco's

Tomado is een oer-Hollands merk dat al bijna honderd jaar bestaat en haar oorsprong kent in Dordrecht. Sinds de jaren vijftig hebben zij zichzelf op de kaart heeft gezet als hét merk voor huishoudelijke producten. Zij produceren apparaten van klein tot groot en maken zichzelf daarmee onmisbaar in een huis. Tomado streeft naar een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, waardoor je niet bedrogen uit zult komen. Bovendien biedt Tomado een omruilgarantie en wordt je mobiele airco de dag na bestelling bezorgd.

Gemakken van een Tomado mobiele airco

Tomado mobiele airco's zijn verrijdbaar en worden geleverd met een afstandsbediening. Deze combinatie maakt het product gemakkelijk in gebruik. De mobiele airco kan ook dienen als ontvochtiger of ventilator; één product voor meerdere doeleinden die warme zomerdagen draaglijker maken. Met een timer kun je de airco laten draaien terwijl je zelf niet thuis bent. De Tomado mobiele airco's zijn voorzien van energielabel A. De airco's van Tomado hebben een compact formaat, waarmee ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Bij de airco wordt tevens een raamafdichtingskit voor een schuifraam geleverd. Zo kan het apparaat optimaal benut worden, zonder dat er warmte van buiten naar binnen kruipt, of verkoeling van het apparaat verloren gaat.

Een keuze maken

Er zijn twee varianten Tomado mobiele airco's, beide met dezelfde afmetingen van 70 bij 34,5 bij 35,5 centimeter. De opties verschillen niet bijster veel van elkaar, maar wellicht zijn er verschillen die de doorslag kunnen geven. De prijzen van de twee airco's liggen niet ver uit elkaar; de duurdere variant is bijna driehonderd euro, de ander is een paar tientjes goedkoper. De basis is redelijk hetzelfde: formaat, kleur, en mogelijke instellingen en toepassingen zijn identiek. Een ander verschil dat een cruciale rol kan spelen is de ruimte die verkoeld kan worden. Dit is voor de TMA9001 een ruimte van tachtig kubieke meter, waar de TMA7001 een ruimte van zestig kubieke meter kan verkoelen.

Verschillen

Het verschil tussen de TMA9001 en TMA7001 zit hem vooral in dat de TMA9001 van alles een beetje meer heeft. Voor twintig euro meer heb je een krachtigere mobiele airco. Dit vraagt dan ook om iets meer vermogen om het apparaat te laten functioneren: 960 Watt voor de TMA7001 tegenover 1280 Watt voor de TMA9001. Ook de koelcapaciteit van de TMA9001 is iets meer: 9000 BTU, in plaats van 7000 BTU, zoals bij de TMA7001 het geval is. Wanneer het apparaat gebruikt wordt om een ruimte te ontvochtigen, kan de TMA9001 meer liters per uur aan: 2,2 tegenover 1,79 liter.

Overeenkomsten

Het geluidsniveau van beide apparaten is daarentegen wel hetzelfde. Ook worden beide apparaten gekoeld met R290. Ze hebben twee ventilatorstanden en kunnen dienen als ontvochtigers. De lengte van de afvoerslang is minimaal 35 en maximaal 150 centimeter, met een diameter van dertien centimeter. Beide timers kunnen ingesteld worden tot 24 uur. De afstandsbediening die geleverd wordt met de airco werkt op twee AAA-batterijen.

Beste Tomado Mobiele Airco's aanbiedingen van Mei 2024