Stille mobiele airco
Bijgewerkt: Mei 2024

Stille mobiele airco

Stille mobiele airco

Stille mobiele airco met weinig geluid
Heb jij last van de hitte en ben je dringend opzoek naar een manier om af te koelen? Dan kan het helpen om mobiele airco aan te schaffen. Benieuwd of mobiele airco voor jou de beste keuze is? Je ontdekt het hier!

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is een toestel die de temperatuur en luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte regelt. Dit toestel kan je makkelijk verplaatsen, doordat het (meestal) op wieltjes staat. Dat maakt het tevens ook makkelijk om op te bergen! Een mobiele airco heeft een afvoerslang, die ervoor zorgt dat warme lucht langs buiten afgevoerd wordt.

Voordelen

Mobiele airco's zijn eenvoudig te installeren. Je kunt ze plaatsen waar je wilt, zolang er een stopcontact in de buurt is. Het is tevens erg flexibel, je kunt met eenzelfde toestel verschillende ruimtes afkoelen. Wanneer je geen nood meer hebt aan afkoeling, berg je het makkelijk op. Nog een groot voordeel van een mobiele airco is dat het erg voordelig is. Als je airconditioner moet laten installeren, dan zal je al snel veel meer geld kwijt zijn. Mobiele airco is dus de perfecte low-budget oplossing!

Nadelen

Mobiele airco's hebben ook een aantal nadelen. Een mobiele airco kan namelijk erg zwaar zijn. Het is dus beter om te kiezen voor een model met wieltjes. Dat maakt het je al heel wat makkelijker! Daarnaast kunnen deze toestellen heet wat lawaai maken, maar dat is wel afhankelijk van het type dat je kiest. Een ander nadeel is dat de verbruikskosten tamelijk hoog zijn. Het is dus beter dat je deze airco enkel gebruikt wanneer het écht noodzakelijk is!

Het geluid van een mobiele airco

Zoals je hierboven kon lezen, maken mobiele airco's dus heel wat lawaai. In sommige ruimtes, zoals de woon- en/of eetkamer hoeft dat niet per se een probleem te zijn, want in deze ruimtes is er namelijk al sprake van ander geluid (televisie, keukentoestellen, enzovoort), die ervoor zorgen dat je het geluid van de airco nauwelijks zult merken. Maakt een mobiele airco meer of minder geluid dan een split airco en ventilator? Het antwoord hierop is: ja! Er is echter wel een maar; er zijn namelijk verschillende soorten mobiele airco's dat je kunt kopen en sommige types zijn speciaal ontworpen om minder lawaai te maken!

Als je opzoek bent naar een mobiele airco die weinig geluid maakt, dan kan je het best opzoek gaan naar een model met een buitenunit. Dit is eigenlijk een gesplitste mobiele airco, waarbij er dus sprake is van zowel een binnen- als buitenunit. De afvoer wordt nog steeds via een dunne slang naar buiten gevoerd, maar de compressor bevindt zich in de buitenunit en daardoor heb je dus minder last van geluid!

Voor welke kamers is het geschikt?

Een mobiele airco kan je in elke ruimte gebruiken, maar is voornamelijk ideaal voor ruimtes die niet zo erg groot zijn! Tijdens de hete zomerdagen zal je waarschijnlijk voornamelijk verlangen naar de afkoeling van je slaapkamer. Warme nachten zorgen er namelijk voor dat je geen oog dicht doet en dat is alles behalve aangenaam! Als je een mobiele airco voor je slaapkamer zoekt, dan kan je wel het best kiezen voor een model die niet veel lawaai maakt. Anders zal het geluid je wakker houden, in plaats van de warmte!

Tips voor het koel houden van je slaapkamer

Hieronder vind je enkele extra tips voor het koel houden van je slaapkamer, tijdens warme zomerdagen:

- gebruik satijnen lakens: deze voelen koeler aan dan synthetische!
- neem een frisse douche voor het slapengaan
- leg een koud washandje op je voorhoofd
- zet je ramen open: maar doe dit pas als de zon onder is gegaan!

Stille mobiele airco

De naam zegt het eigenlijk al; een Mobiele Airco is een airco die vaak op wieltjes wordt geleverd, en kan worden ingezet op de plek waar u hem op dat moment nodig heeft. Wanneer u op een warme zomermiddag thuis aan het werk bent, kunt u een mobiele airco in u werkkamer plaatsen, om de temperatuur prettig te maken om in te werken. Als het 's avonds afkoelt, en de mobiele airco niet meer nodig is, dan bergt u hem met het zelfde gemak weer op.

Naast mobiele airco's bestaan er ook vaste airco's. Deze airco's kunnen op verschillende plekken in of rondom het huis worden geplaatst, boven een deurpost, aan het plafond, of op de vloer. Nadeel van deze vaste airco's is dat ze niet mobiel en verrijdbaar zijn, en dus slechts verkoeling kunnen bieden op de plek waar ze zijn geïnstalleerd. Als u zich in warme omstandigheden vaak in verschillende ruimtes in uw huis bevindt, is het verstandig om een mobiele airco eens in overweging te nemen.

Het geluid van mobiele airco's verschilt enorm per merk, uitvoering, en formaat. Gemiddeld genomen zal een airco ongeveer tussen de 55 en 65 decibel aan geluid produceren wanneer deze is ingeschakeld. Nu lijkt dit misschien veel, maar dit is ongeveer vergelijkbaar met het geluidsniveau van een Elektrische tandenborstel of een koffiezetapparaat. Het betreft in dit geval ook een zeer constant geluid, waar de meeste mensen na korte tijd vrij weinig meer van opmerken. Een gedeelte van de mobiele airco's die bij verschillende winkels wordt aangeboden, wordt bestempeld als 'Stille airco's'. Deze airco's produceren over het algemeen niet meer dan 55 decibel, en zijn dus minder storend wanneer ze gebruikt worden in bijvoorbeeld een werkkamer, of voor de nodige verkoeling 's nachts in de slaapkamer. We spreken dus van een Stille Airco als deze niet meer dan 55 Decibel produceert.

Niet iedereen die naar een mobiele airco op zoek is, heeft in die zoektocht de zelfde prioriteiten. Waar voor de ene persoon, de prijs-kwaliteit verhouding het belangrijkst is in het zoeken naar een nieuwe stille mobiele airco, is het voor een ander misschien van groter belang dat de airco mooi is, en goed in het interieur past.

Beste Stille mobiele airco aanbiedingen van Mei 2024