REMKO mobiele airco's
Bijgewerkt: Mei 2024

REMKO mobiele airco's

REMKO mobiele airco's

REMKO is van oorsprong een Duits merk, met specialisatie in warmte- en airconditioningtechniek. Sinds de oprichting in 1976 is het merk verder gegroeid en is nu overal in Europa te vinden. Zij beschikken zelfs over eigen installateurs, adviseurs en distributeurs. REMKO ontwikkelt zelf ook technische concepten en realiseert deze. Het merk stelt hoge eisen aan haar kwaliteit en haar producten worden gekeurd door erkende keuringsinstituten volgens huidige EU-normen. Met een REMKO mobiele airco heb je dus een Europese topper in huis.

Hoge eisen

Hoewel het aanbod airco's van REMKO ontzettend uitgebreid is, zijn er enkel twee series mobiele airco's. Voor kwaliteit ben je bij REMKO aan het juiste adres. Het Duitse merk zorgt voor de nieuwste producten, voorzien van de beste normeringen. Met het uitgebreide aanbod, is er voor iedereen een product te vinden dat bij de persoonlijke wensenlijst aansluit.

De MKT Eco serie

De MKT Eco serie van REMKO bestaat uit mobiele airco's die direct klaar zijn voor gebruik. De vier wielen maken de units gemakkelijk verplaatsbaar en de afvoerslang is flexibel. Met een hoog koelvermogen is de ruimte snel afgekoeld. De airco's hebben een timer, verwisselbaar luchtfilter en twee onafhankelijke ventilatormotoren. Er zijn drie ventilatiesnelheden en het apparaat wordt gekoeld met het milieuvriendelijke R290. Het compacte apparaat kan bediend worden met een afstandsbediening, waar bovendien een opbergvak voor aanwezig is.

Verschillen en overeenkomsten

Het verschil tussen de S-Line en de standaard is de kleur: de S-Line komt in een zilverkleurige uitvoering. Daarnaast is er verschil tussen de MKT 255 en MKT 295. De tweede heeft een groter vermogen in verbruik en koelvermogen. Ook kan deze variant een halve liter per uur meer ontvochtigen. Hoewel de afmetingen van beide apparaten en hun snoeren en afvoerbuizen overeenkomen, is de MKT 295 met 32 kilo iets zwaarder dan de MKT 255.

De RKL Eco serie

De RKL serie heeft ook twee modellen met verschillende specificaties en voor beide modellen een S-Line in een trendy zilverachtige kleur. De RKL serie airco's is groter en zwaarder dan de MKT serie. Daarnaast hebben zij een groter verbruiksvermogen en koelvermogen en produceren een harder geluid. Beide series hebben drie ventilatiestanden en gebruiken koelmiddel R290. Wat opvalt is dat de RKL serie minder kan ontvochtigen per uur dan de MKT serie.

Verschillen en overeenkomsten

Deze serie heeft de optie voor een RKL 300 Eco of een RKL 360 Eco. Beide met een S-Line in zilver. De RKL 360 Eco heeft met 3,6 kilowatt het grootste koelvermogen. Beide zijn even zwaar. Voor alle airco's geldt dat de afvoerslang een lengte van 150 centimeter heeft en een diameter van 15 centimeter. Alle airco's zijn voorzien van energielabel A.

Beste REMKO mobiele airco's aanbiedingen van Mei 2024