Mobiele airco zonder slang
Bijgewerkt: Juni 2024

Mobiele airco zonder slang

Mobiele airco zonder slang

Een mobiele airco met of zonder slang?
In de zomer wil je je slaapkamer uiteraard zo koel mogelijk hebben. Een mobiele airco zou een oplossing kunnen zijn. Maar wat voor soort airco is het beste? Kun je het beste een airco kopen met slang of zonder slang? Wat zijn de voor-, en nadelen? We leggen het graag aan je uit.

Wat is een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airco zonder slang wordt ook wel een aircooler genoemd. Het verschil tussen een aircooler en een airco met slang, is dat een airco met slang gekoeld wordt met koelvloeistof en een aircooler met water. Dit zorgt ervoor dat een airco de temperatuur veel kouder kan maken dan een aircooler.

Een mobiele airco zonder slang zorgt ervoor dat de lucht verdampt. Op deze manier probeert de mobiele airco ervoor te zorgen dat de ruimte koeler wordt. Het filter dat in de mobiele airco aanwezig is, wordt gevuld met koud water. Vervolgens zorgt dit water ervoor dat de warme lucht, die tegen het filter aangeblazen wordt, de lucht bevochtigd. Hierdoor wordt de ruimte koel.

Wat zijn de voor-, en nadelen van een mobiele airco zonder afvoerslang?

Een mobiele airco zonder afvoerslang lijkt een ideale oplossing. Je hebt een koelere ruimte, zonder dat je naar een lelijke afvoerslang hoeft te kijken. Vaak zijn de mobiele airco's zonder slang ook een stuk goedkoper en maken ze veel minder geluid dan een airco met afvoer. Maar werkt het ook beter?

In de praktijk zien we dat het de ruimte in het begin goed afkoelt. Maar omdat er geen afvoer is, wordt de kwaliteit van de lucht en de temperatuur er op de lange termijn niet beter op. Eigenlijk zou je een mobiele airco zonder slang kunnen zien als een luxe ventilator. Het resultaat hiervan is dat de lucht steeds vochtiger wordt en dat het op den duur benauwd gaat aanvoelen.

Kan ik beter een mobiele airco met of zonder slang kopen?

Wil je een goedkope oplossing? Dan is een mobiele airco zonder slang of een ventilator een prima aankoop. Een ventilator koelt de temperatuur in huis niet af, maar zorgt voor het verplaatsen van de lucht, waardoor je een fris briesje voelt. Een mobiele airco zonder slang, of aircooler, kan de gevoelstemperatuur maximaal drie graden laten afkoelen. Als je de ruimte koeler wilt dan een ventilator kan bieden, en daarnaast ook de ruimte wilt bevochtigen, is een aircooler een prima oplossing.

Ben je echter op zoek naar kwaliteit, dan is het de moeite waard om te investeren een een airco met luchtafvoer. Een airco zorgt ervoor dat je de ruimte in huis met tien graden kunt laten afkoelen. Je kunt er dan voor kiezen om een airco te laten installeren die voorzien is van een goede afvoer naar buiten. De prijzen liggen hoger, maar wil je de airco goed tot zijn recht laten komen, dan is een goede afvoer onmisbaar.

Een split airco systeem voor mijn slaapkamer?

Een split airco systeem werkt met een buitenunit en een binnenunit. Het werkt net als een airco met een koelelement en kan er dus voor zorgen dat je slaapkamer flink afkoelt. Het is een eenvoudig te bedienen systeem, maar neemt veel plaats in. Net als een airco met afvoerslang, maakt het apparaat ook veel geluid.

Beste Mobiele airco zonder slang aanbiedingen van Juni 2024