Kleine airco
Bijgewerkt: Mei 2024

Kleine airco

Kleine airco

Ben je op zoek naar een kleine, mobiele airco? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten. Zo lees je hier hoe een kleine mobiele airco werkt, waar je op moet letten bij het kopen van airco's voor in de slaapkamer, caravan of camper en wat de beste mobiele airco's van 2021 zijn.

Wat is een kleine mobiele airco?

Een kleine airco werkt hetzelfde als een klassieke airco, maar het grootste verschil is dat je een kleine airco kunt verplaatsen. Een kleine airco heeft vaak wieltjes. Dit maakt het mogelijk om de airco in verschillende ruimtes te gebruiken en hem na afloop weer eenvoudig op te bergen.

Waar vaste airco's een binnen- en buitenunit hebben die de warmte uit de ruimte afvoert, heeft een mobiele airco maar één unit. Daar zit ook een afvoerslang bij, die de warmte naar buiten afvoert. Daardoor is het dus nodig om de kleine airco dichtbij een deur of raam te plaatsen.

Een kleine airco is gemiddeld vaak niet breder en dieper van 50 centimeter en niet hoger dan 75 centimeter.

Waar je op moet letten bij het kopen van een kleine mobiele airco voor de caravan of camper

Wanneer je met je caravan of camper op pad gaat in de zomervakantie, komt een mobiele airco zeker van pas. Je kunt hier kiezen uit verschillende soorten airco's, zoals een dak airco, split airco en inbouw airco. Het voordeel van een kleine mobiele airco voor in je caravan of camper is dat je hem ook gewoon thuis kunt gebruiken. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo brengt de airco extra gewicht met zich mee. Daarnaast moet je airco natuurlijk compatibel zijn met plaatselijke energiebronnen. Check daarom voor het kopen van een airco altijd of hij compatibel is met energiebronnen op de camping waar je naartoe gaat.

Een kleine mobiele airco voor in de slaapkamer, waar moet je op letten?

Een mobiele airco kun je zonder problemen in je slaapkamer gebruiken. Hierbij is het goed om rekening te houden met het geluid dat de airco produceert. Je wilt natuurlijk wel gewoon kunnen slapen wanneer je de airco 's nachts aan laat staan. Als de airco te veel geluid produceert, kan je daardoor moeilijker in slaap valen.

Kleine mobiele airco zonder slang

Een kleine airco geeft je het gemak van een lekker koele ruimte, zonder dat je daarvoor een slang door een deur of raam hoeft te plaatsen. Echter is het in de praktijk lastig om dit voor elkaar te krijgen; de warme lucht zal toch echt uit de ruimte moeten worden afgevoerd. Wil je toch een mobiele airco zonder slang? Dan raden we aan voor een airco met mobiele split-unites te kiezen.

Populaire kleine mobiele airco's in 2021

Zoek je een kleine airco met een licht gewicht? De Tristar AC-5477 is wat je zoekt. Deze kleine mobiele airco weegt maar 18 kilogram en is daarmee een van de lichtste mobiele airco's in de Benelux. Een andere populaire mobiele airco is de Qlima Tectro TP 2020. Door de lage geluidsemissie en het kleine formaat is deze goedkope mobiele airco ideaal voor de slaapkamer.

Beste Kleine airco aanbiedingen van Mei 2024