Interior Exclusive mobiele airco
Bijgewerkt: Mei 2024

Interior Exclusive mobiele airco

Interior Exclusive mobiele airco

Een Interior Exclusive mobiele airco koelt de lucht in je woning of je bedrijf, in elke ruimte waar je hem neerzet. Behalve een lagere temperatuur verminderd het toestel ook het vochtgehalte in de lucht. Het resultaat is een veel aangenamere temperatuur, die je bovendien tot op de graad nauwkeurig kan instellen. Er is altijd een mobiele airco die geschikt is voor de ruimte die jij op de juiste temperatuur wilt brengen en houden. Lees hier wat het voordeel van een energiezuinige Interior Exclusive mobiele airco is.

Waarvoor gebruiken mensen een mobiele airco?

Een mobiele airco koelt kamers, kantoren, magazijnen en andere ruimtes af. Vooral in de zomer kan het hier ontzettend warm worden. Zeker in gebouwen op het zuiden, of in kamers waar open leidingen doorlopen. Een Interior Exclusive mobiele airco is een handige en betaalbare optie om een flinke ruimte tot op de graad nauwkeurig af te koelen. Je kunt de gewenste temperatuur instellen met een timer, en het apparaat bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De afvoerslang kan praktisch overal worden aangesloten, en het apparaat is makkelijk op te bergen als hij niet nodig is. Dat maakt de airco een slimme en praktische oplossing voor je koelbehoeften.

Beter binnenklimaat - hogere productie en fijnere omstandigheden

Het is niet fijn om te wonen en/of te werken in een ruimte die te warm is. Mensen gaan achterover hangen, worden slaperig, voelen zich oncomfortabel en gaan zweten. Het is onaangenaam om in deze omstandigheden te werken, leren, klussen of ontspannen. Mensen voelen zich veel beter en komen meer aan hun werk of hobby's toe in een koelere ruimte. Als je hem gebruikt in je bedrijf wordt de productiviteit hoger, het ziekteverzuim lager en komen je medewerkers met meer plezier naar hun werk - ook in de zomerperiode. En natuurlijk zal je gezin ook erg blij zijn met de aanschaf van een airconditioner.

De werking van een moderne airconditioner

Een airco werkt met behulp van een koelmiddel. Die stof wordt door het apparaat constant rondgepompt, waarbij de warmte uit de kamerlucht wordt gefilterd en buiten het gebouw afgegeven. Als het koelmiddel uitzet, kan het warmte opnemen. In het apparaat zit ook een compressor, die de opgewarmde vloeistof tot een kleiner volume samenperst. Als dat gebeurt, wordt de opgenomen warmte door middel van een radiator afgevoerd. Via een uitlaat komt de warmte buiten je woning of bedrijfspand terecht. Zo is een airco eigenlijk een pomp die constant de overtollige warmte uit een ruimte afvoert - voor een veel beter klimaat.

Een Interior Exclusive mobiele airco is energiezuinig en stil

De airco's van Interior Exclusive zijn gemaakt met hoogwaardige componenten en een eersteklas koelmiddel. Daardoor hebben ze energielabel A. Het koelen van je huis of bedrijf hoeft dus absoluut niet veel te kosten: omgerekend slechts zo'n 10 tot 20 cent per uur. Door hun lage energieverbruik leveren deze airco's een minimale milieubelasting op. Ook zijn deze modellen veel stiller dan vroegere airco's. Ze produceren een geluid van rond de 60 decibel, wat vergelijkbaar is met een gesprek op zachte toon. Een slim en gebruiksvriendelijk apparaat dus.

Voorkom zweten en schimmel door een lagere luchtvochtigheid

Met de warme lucht verdwijnt ook een groot deel van de luchtvochtigheid uit de ruimte. Ook dat heeft belangrijke voordelen. Mensen gaan zich snel klam en vies voelen als de lucht erg vochtig is, ook al bij lagere temperaturen. Bovendien kan een constant vochtige atmosfeer binnenshuis zorgen voor de groei van schimmels. Dat kan voor grote, lelijke plekken op behang en houtwerk zorgen. Sommige schimmelsoorten tasten constructies aan - vooral de houtvretende huiszwam is hierom erg berucht. En rondzwevende schimmelsporen hebben nadelige effecten voor de gezondheid, zoals hoesten en het onstaan van allergieën. Nog een paar goede redenen dus om een Interior Exclusive mobiele airco aan te schaffen.

Hoe je een Interior Exclusive mobiele airco kiest die bij je past

Het belangrijkste kenmerk om naar te kijken als je een airco gaat kopen is de koelcapaciteit. Hoe groter de ruimte die je wilt koelen, hoe groter de koelcapaciteit moet wezen. Online vind je altijd een aanwijzing voor de grootte van de ruimte die je met een airco efficiënt kunt koelen. Voor de airco's van Interior Exclusive geldt, dat ze meestal geschikt zijn voor een ruimte van 60m2 tot 100m2. Die laatste afmeting slaat op een ruimte met een vloeroppervlak van 10 x 10 meter - een heel flinke ruimte dus. Voor nog grotere ruimtes is het mogelijk om meerdere airco's te gebruiken. Omdat ze mobiel zijn, kan je ze later altijd over meerdere kleinere ruimtes verdelen!

Beste Interior Exclusive aanbiedingen van Mei 2024