Clatronic mobiele airco
Bijgewerkt: Mei 2024

Clatronic mobiele airco

Clatronic mobiele airco

Een Clatronic mobiele airco is een geavanceerd toestel om een ruimte te koelen. Er zijn verschillende modellen, die allemaal een ander koelvermogen hebben. Daarmee is er altijd een bepaalde airconditioner geschikt voor huizen of voor een bedrijf. Wat voor nut heeft een airco? En hoe kies je het juiste model uit? Dat leest je in deze tekst.

Wat is het doel van een airconditioner?

Een airconditioner koelt de lucht in een ruimte. Ook maakt het apparaat de lucht minder vochtig. In een koelere en drogere ruimte is het makkelijker werken. Je gezin of je medewerkers voelen zich fijner en kunnen zich beter focussen op hun werk of alledaagse bezigheden. Natuurlijk is een airco vooral in de zomer een belangrijk stuk gereedschap om de atmosfeer in een ruimte te verbeteren. Vooral nu het er naar uitziet dat de zomers steeds heter zullen worden.

Hoe werken Clatronic mobiele airco's?

In een airco bevindt zich een koudemiddel. Dit middel wordt geëxpandeerd (het gaat een groter volume innemen) door een expansieventiel. In deze staat neemt het koudemiddel warmte op uit de lucht die door de airco stroomt. Het koudemiddel wordt daarna door een compressor weer onder druk gebracht (zodat het een minder groot volume inneemt). Hierbij wordt de opgenomen hitte afgegeven aan de buitenlucht.

Waarom een mobiele airco van Clatronic kiezen?

Een mobiele airco van Clatronic kan grote ruimten koelen (tot meer dan 100m2) en doet dat op een zeer energiezuinige manier (meestal met A-label). Ook werken ze stil en efficiënt. Door de montage op wielen kun je ze makkelijk overbrengen naar de ruimte waar je ze nodig hebt. Een mobiele airco van Clatronic bevat filters, die vuil en schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen en makkelijk vervangen kunnen worden. Ze worden geleverd inclusief afstandsbediening en kunnen op verschillende temperaturen worden afgesteld. Ook is er een ingebouwde timer, zodat je kunt programmeren wanneer ze moeten beginnen en eindigen met werken. Hiermee krijg je een volledige, gevarieerde mobiele airco die ideaal is voor je woning of bedrijf.

Welke voordelen krijg je met een Clatronic mobiele airco?

Een mobiele airco verwijdert door de constante stroming van het koudemiddel veel warmte uit de ruimte waarin hij geplaatst is. Het apparaat biedt je huishouden of bedrijf zo een aantal flinke voordelen.

Een hogere productiviteit
In een hete kamer voelen mensen zich sneller suf, onbehaaglijk, vies en bezweet. Ze hebben moeite om zich te focussen op hun werkzaamheden. Een airco verbetert de productiviteit van iedereen in een gekoelde ruimte. Je werknemers kunnen meer werk van hogere kwaliteit afleveren. En je gezinsleden kunnen zich beter concentreren op hun klusjes, huiswerk of hobby's.

Een aangenamer binnenklimaat
In een ongekoelde ruimte zijn de klachten niet van de lucht als het hartje zomer is. Investeer daarom in de sfeer in je huis of bedrijf met een Clatronic mobiele airco. Binnenkomen in een met een airco gekoelde ruimte is een verademing als het buiten heet is. Iedereen zal de ruimte ervaren als een fijne plek om naartoe te gaan en te verblijven.

Voorkomt overlast door vocht
Een airco vermindert niet alleen de warmte in huis - ook wordt de vochtigheid lager. Ook dat zorgt er weer voor dat de aanwezigen zich beter kunnen concentreren. In een vochtige ruimte voel je je namelijk sneller suf, vies en bezweet. Ook kan vocht schimmel- en vochtplekken veroorzaken. Een airco vermindert het vochtgehalte in de ruimte tot een ideaal niveau.

Voorkomt bederven van producten
Veel producten kunnen slecht tegen hitte. Natuurlijk geldt dat voor vlees, vis en groente. Maar ook verpakte levensmiddelen en veel niet-eetbare producten verliezen snel hun kwaliteit in een hete ruimte. Koeling met een Clatronic airco verbetert de levensduur van zulke producten flink.

Welke Clatronic mobiele airco is geschikt voor mijn huis of bedrijf?

De belangrijkste factor om te kiezen uit het aanbod van Clatronic airco's is de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Hoe hoger het vermogen van de airco, hoe meer kubieke meter lucht hij per uur kan koelen. Het koelvermogen van het apparaat wordt uitgedrukt in BTU's (Britisch Thermal Units). Hoe hoger deze waarde, hoe beter de airco koelt. Bij elke airco staat een aanwijzing van hoe groot de ruimte is die de airco kan koelen. Verder zijn er verschillende keuzes mogelijk wat betreft de kleur, het uiterlijk en prijs. Kijk snel welke airco het beste aansluit bij jouw wensen. Let er op dat er soms interessante aanbiedingen gelden voor een bepaald model! Die kunnen je honderden euro's besparen op de aanschafprijs van jouw Clatronic mobiele airco.

Beste Clatronic mobiele airco aanbiedingen van Mei 2024