Beste Mobiele Airco 2021
Bijgewerkt: Juni 2024

Beste Mobiele Airco 2021

Beste Mobiele Airco 2021

Wat zijn mobiele airco's?

Feitelijk werken mobiele airco's op dezelfde manier als standaard airco's. Net als gewone, vaste airconditioningapparatuur zorgt een mobiele airco ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in een specifieke ruimte goed geregeld worden. Lees hier verder. Mobiele airco's zijn voorzien van wielen, zodat ze hiermee eenvoudig kunnen worden verplaatst en de airco opgeborgen kan worden als deze niet wordt gebruikt. Verder hebben ze een slang om vochtige lucht af te voeren en maken ze gebruik van een koelmiddel en een warmtepomp. Airco's hebben het hele jaar door belangrijke functies en voordelen. Zo verkoelen airco's de binnenlucht als het erg warm is gedurende de zomer. Tegelijk zijn airco's ook in staat om op frisse dagen de lucht minder droog te maken. Al met al neemt het levenscomfort flink toe als je de beschikking hebt over goede airconditioning. Zeker nu door de klimaatverandering de temperaturen in de lente en zomer in Nederland aan het oplopen zijn.

Aandachtspunten bij de aankoop van een mobiele airco

Wanneer je van plan bent om mobiele airconditioning aan te schaffen, moet je een aantal zaken in het vizier houden. Mobiele airco's bestaan in hoofdzaak uit twee varianten, namelijk de monoblock versie en de mobiele split airco. De naam van een monoblock geeft al aan wat je kunt verwachten: een mobiele airco die uit één stuk bestaat. De split airco bestaat uit twee componenten: een binnenunit (deze neemt de hitte in een ruimte op) en een buitenunit (deze geeft de warmte af aan de buitenlucht). Monoblocks hebben als voordeel dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen, in alle ruimtes kunt gebruiken en ook dat ze voordelig zijn. Een nadeel van monoblock airco's is dat ze veel herrie maken. Een split airco heeft ook specifieke voordelen en nadelen. Prettig is dat mobiele split airco's minder geluid produceren dan monoblocks. Verder koelen ze een stuk beter dan de monoblock varianten. Een nadeel van split airco is dat je altijd met twee componenten zit, waardoor deze airco iets minder mobiel is. Verder betaal je voor split airco's een hogere prijs dan voor monoblocks.

Populaire merken mobiele airco's

Er zijn diverse merken mobiele airco's, zowel monoblocks als mobiele split airco's, die bovengemiddeld bekend zijn en daarom veelgebruikte varianten zijn van de mobiele airco. De grootste mondiale technologiemerken hebben een eigen productlijn met mobiele en vaste airco's, zoals Samsung, LG, Toshiba, Panasonic of Whirlpool. Tot deze categorie A-merken kunnen ook Mitsubishi, De Longhi en Daikin gerekend worden. Naast deze A-merken is er een categorie B-merken, die voordeliger zijn maar vaak ook een iets minder goede kwaliteit hebben. Hierbij kan gedacht worden aan de mobiele airco's die regelmatig te koop staan bij prijsvechters als de Lidl, Aldi, Action, Sligro of Makro. Verder zijn er de B-merken als Tectro, Zibro, Domo, Everglade, Boneco, Beco en Tristar.

De vijf beste mobiele airco's van 2021

Natuurlijk is een selectie van vijf beste merken altijd subjectief als het aankomt op mobiele airco's. Maar er zijn wel merken die eruit springen. Experts betitelen Daikin en Mitsubishi als de beste twee merken op de markt. Verder komen in de top vijf de drie merken Samsung, Toshiba en LG terug. Wil je echte kwaliteit, ga dan voor een van deze vijf topmerken!

Beste Beste Mobiele Airco 2021 aanbiedingen van Juni 2024