Aspen Mobiele airco
Bijgewerkt: Mei 2024

Aspen Mobiele airco

Aspen Mobiele airco

Met de steeds warmer wordende zomers kan het 's nachts behoorlijk heet blijven in de slaapkamer. Veel mensen hebben moeite om in een hete kamer te slapen. Als het te warm is in je slaapkamer slaap je slechter; je komt niet zo goed in slaap en ook het doorslapen gaat minder goed. Het resultaat hiervan is dat je je overdag moe voelt en dat kan een nadelig effect hebben op je dagelijkse leven. Een mobiele airco van Aspen op je slaapkamer is dan een hele fijne oplossing.

Wat doet een mobiele airco precies?

Een airco trekt warme lucht aan. Het is een koelsysteem dat de warme lucht naar een warmtewisselaar toe leidt, die er vervolgens voor zorgt dat de warme lucht verdwijnt. Dit gebeurt door middel van een koelvloeistof die in het apparaat aanwezig is. Vervolgens stroomt er koude lucht naar buiten. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur op je slaapkamer te beheersen is.

De mobiele airco's van Aspen

De mobiele airco's van Aspen zijn er in twee uitvoeringen; de AX3001/1 en de AX3006/1. Met het eerste model kun je een ruimte koelen, het tweede model kan de ruimte zowel verkoelen als verwarmen. Beide airco's zijn in het bezit van een eco-, en slaapmodus. De slaapmodus zorgt ervoor dat wanneer je de airco 's nachts aan hebt staan, dat de binnenventilator op een lage snelheid draait. Dit heeft als resultaat dat de ingestelde temperatuur automatisch en geleidelijk enkele graden daalt of stijgt.

Ook zijn de mobiele airco's van Aspen uitgevoerd met een digitale timer, zodat de airco nooit langer aanstaat dan gewenst is. De meeste mobiele airco's zijn voorzien van een filter dat wordt gevuld met koud water. Dit zorgt ervoor dat de ruimte vochtig wordt en dus koeler aanvoelt. De temperatuur zal hier alleen niet door dalen. De mobiele airco's van Aspen beschikken over een koelmiddel, het R290 koudemiddel. Dit koelmiddel is milieuvriendelijk. Naast het koelen van de ruimte kunnen de Aspen Xtra mobiele airco's ook ventileren en de lucht vochtiger maken.

De Aspen Xtra mobiele airco's worden geleverd in een strak design en beschikken over een digitaal kleurendisplay en een afstandsbediening. Hiermee kun je de mobiele airco heel gemakkelijk bedienen. De Aspen airco kun je ook nog eens makkelijk verplaatsen. De Aspen Xtra mobiele airco heeft een afmeting van 48x40x80 centimeter en heeft een gewicht van 34 kilogram. Met een vermogen van 1600 W en een geluidsniveau van 62 dB zijn deze airco's zeer efficiënt in gebruik.

Het grote voordeel van een Aspen mobiele airco is dat een aparte condensafvoer niet nodig is. Het apparaat beschikt over een luchtafvoer die zelf verdampend is. Wanneer je een mobiele airco van Aspen aanschaft krijg je er een bevestiging voor raam of muur bijgeleverd. De Aspen Xtra heeft een energielabel A.

Wat zijn de voordelen van een Aspen mobiele airco?

Het allergrootste voordeel van een mobiele airco is natuurlijk dat je deze kunt verplaatsen. Hierdoor kun je de airco in verschillende ruimtes gebruiken. De mobiele airco van Aspen kan een ruimte van 40 m2 verkoelen of verwarmen. Een bijkomend voordeel is dat een mobiele airco ook geen schade achterlaat in je huis. Er hoeven geen gaten in muren te komen om de afvoerslang naar buiten weg te werken. Bij een vaste airco moet je deze jaarlijks laten controleren en reinigen door een installateur. Dit ongemak heb je niet met een mobiele airco. Daarnaast zorgt een vaste airco voor veel geluidsoverlast, met een mobiele airco heb je hier geen last van. Natuurlijk maakt een mobiele airco wel geluid, maar dit is binnen de muren van jouw eigen huis. De buren zullen er in ieder geval geen last van hebben. Ook is een mobiele airco stukken goedkoper dan een vaste airco.

Welke mobiele airco van Aspen is geschikt voor mij?

Als je op zoek bent naar een mobiele airco die alleen de mogelijkheid heeft om een ruimte te verkoelen, dan kies je voor de Aspen Xtra AX3001/1. Wil je echter een airco die ook kan verwarmen? Dan kies je voor de Aspen Xtra AX3006/1.

De mobiele airco's van Aspen zijn door hun milieuvriendelijke koudemiddel, het handige en strakke design en een vermogen van 1600 W een prima keuze.

Beste Aspen Mobiele airco aanbiedingen van Mei 2024